Hopp til hovedinnhold

Våre designere

CLAESSON KOIVISTO RUNE

Claesson Koivisto Rune er et svensk arkitektfirma som ble grunnlagt i Stockholm i 1995 av Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune. Det startet som et arkitektfirma, men har siden blitt et internasjonalt anerkjent, tverrfaglig kontor med lik vekt på både arkitektur og design.

DUX er Sveriges beste møbeleksport, med en internasjonal anerkjennelse som ellers bare er forbeholdt en håndfull av de fineste italienske merkene.

Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune

Historien om Claesson Koivisto Rune

MÅRTEN CLAESSON, EERO KOIVISTO OG OLA RUNE ble venner for nesten 30 år siden da de møttes på Konstfack, University of Arts, Crafts and Design i Stockholm. I 1995 åpnet de et arkitektkontor. I dag er Claesson Koivisto Rune et verdenskjent arkitekt- og designstudio. Nylige Claesson Koivisto Rune-prosjekter inkluderer blant annet å renovere en bankbygning for å skape et boutiquehotell i Tokyo, pusse opp det flotte Grand Hotel Terminus i Bergen og designe en rekke eksklusive tremøbler som er håndlaget i Japan.

Designerne debuterte for DUX i 2017 med Claesson Koivisto Rune Collection. De elegante designene er inspirert av internasjonale påvirkninger og står vakkert sammen med Bruno Mathssons DUX-ikoner, som er noen av de mest klassiske svenske møblene fra det 20. århundre. «Det er smigrende å være i et så utrolig godt selskap, og vi fikk i tillegg Bruno Mathsson-prisen for 2015», sier Ola Rune. Denne kolleksjonen inkluderer Anita lenestol, som beskrives som «Nordisk i den grad den er laget av tre». «Med en ribbed ramme er den på en måte en lenestol i form av en trestol. Så den tar ikke så stor plass i rommet, og den halvsirkelformede utformingen gjør den enkel å plassere», sier Mårten Claesson.

«I tillegg er den litt bredere og lavere enn andre lenestoler. Ikke så smalt og høyt, men mer horisontalt», fortsetter Eero Koivisto. Seteputene inneholder de berømte DUX-spiralfjærene for økt komfort. Lunaria-bordet er laget av voksoljet ask med en ujevn overflate som minner om månen. Den fungerer veldig godt sammen med Anita-stolen i tre. Den elegante, luksuriøst avslappende Alicia-sofaen er laget av deler som kan kombineres på ulike måter. Basen er laget med det unike DUX-spiralfjærsystemet.

«Denne teknologien har gjort det mulig for oss å skape en sofa som er mer komfortabel enn noen annen sofa hvor som helst i verden, og det er ganske oppsiktsvekkende! Du «sitter ikke i den» på samme måte som et vanlig polstret møbel. Den spretter alltid tilbake til opprinnelig form.» «Den er egentlig en form for skulptur», sier Mårten Claesson. Claesson Koivisto Rune har vunnet mange priser det siste tiåret. I tillegg til den prestisjefylte Bruno Mathsson-prisen, er studioet kåret til Elle Decoration's Designer of the Year (2011), Furniture of the Year (2012) og Bedroom Product of the Year (2018), samt Designer of the Year og Best Seating (2014) av Elle Decor Italia. Det er det første studioet som er tildelt den internasjonalt respekterte Red Dot Design Award i hele fem kategorier, inkludert arkitektur.

DUX-møbler designet av Claesson Koivisto Rune

Andre DUX-designere