Hopp til hovedinnhold

DUX-tradisjonene

Vårt DNA

DUX High-Performance Sleep Systems er resultatet av nesten 90 års forskning og testing. Fire generasjoner i Ljung-familien har satt seg som mål å produsere de mest komfortable og teknologisk avanserte sengene på markedet. De svenske røttene vises gjennom høy kvalitet og lange tradisjoner. Økt komfort, ytelse og lang levetid har vært DUX sine mål siden starten. Teknologien vår fungerer ... og vi har historien til å bevise det.

For å gjøre en lang historie kort

På en kald natt i Chicago

I 1924 sjekket den svenske sjokolademakeren Efraim Ljung inn på et lite hotell i Chicago og ble fascinert av hvor komfortabel sengen var. Ved hjelp av en liten lommekniv kuttet han forsiktig opp madrassen og fant fleksible fjærer på innsiden.

Fra sjokolademaker til sengemaker

Hjemme i Sverige flyttet Efraim fokus fra sjokoladeselskapet sitt for å vie all sin tid til å eksperimentere med fleksible stålfjærer med varierende styrke og elastisitet. Han grunnla DUX og begynte å produsere madrasser i Malmö i 1926. 

 

Fra lokalt til globalt

I USA strekker DUX-historien seg tilbake til 1977 med åpningen av et visningsrom og kontorer i New York.

Ti år senere lanserte DUX markedsføringskonseptet DUXIANA i Europa, Storbritannia og USA.

En familiebedrift

Mer enn 90 år senere, og vårt svenske premium varemerke er fortsatt 100 % familieeid. Efraim Ljungs fire oldebarn, Henrik, Charlotte, Anders og Oscar, har overtatt Efraims rolle og driver selskapet helt i tråd med tradisjonene.