Hopp til hovedinnhold

Våre designere

Norm Architects

København-baserte Norm Architects ble grunnlagt i 2008. Det allsidige teamet jobber med interiør for næringslivet, boligarkitektur og industridesign, samt fotografi, grafikk og kunstnerisk ledelse.

Samarbeidet med Norm Architects startet under Stockholm Fashion Week 2019, da vi samarbeidet om å skape utstillingen «Into the Light». Deres bidrag til utstillingen var den minimalistiske og allsidige sengegavlen Anna, som ble nominert til Design Awards av Bolig Magasinet i kategorien «Furniture of The Year» 2020.

Historien om Norm Architects

I 2020 PUSTET DET DANSKE DESIGN- og arkitekturbyrået Norm Architects nytt liv i den ikoniske Domus stolen under Stockholm Design Week. To stoler ble nydesignet, og de har fått selskap av en ny krakk og et sidebord. Norm Architects ble grunnlagt i København i 2008 av Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Rønn. Siden den gang har selskapet blitt et av Danmarks mest kjente studioer, kjent for arkitektur, interiør og industridesign basert på enkelhet, kvalitet, bærekraft og tidløshet. Da DUX inviterte Norm til å søke i arkivet vårt for å finne inspirasjon til en ny kolleksjon, valgte studioet å fokusere på Domus stolene. Disse stolene, den ene i tre og den andre i stål, ble opprinnelig designet av Alf Svensson for H55, den internasjonale Helsingfors-utstillingen i 1955.

DUX ba Norm om å velge en klassisk kolleksjon som ville se flott ut i et moderne interiør – både privat og kommersielt. «Vi valgte Domus fordi vi ville velge noe som passet for Norm», sier Jonas Bjerre-Poulsen, grunnlegger og kreativ leder. «Disse stolene har elegante detaljer som fungerer med den eksisterende DUX-kolleksjonen og gir best mulig komfort. De er enkle å plassere på alle soverom eller i stuen.» Norm har bevart og utviklet designet. De har lagt til flettede seter, justert dimensjonene og endret materialene som brukes. De har også designet et bord og en krakk laget av solid, voksoljet eik som passer perfekt til stolene. Selv den minimalistiske Anna sengegavl laget av eik og tekstil er nydesignet.

Det er et privilegium å kunne fordype seg i historien til et merke som DUX og undersøke klassikerne deres. De er nesten en nasjonalskatt i Sverige. Og det er selvfølgelig også flott å kunne bidra til å definere fremtiden!

Katrine Goldstein, CEO hos Norm Architects

DUX-møbler designet av Norm Architects

Andre DUX-designere