Hopp til hovedinnhold

Myten om den harde sengen

Vet du hvorfor du har blitt fortalt at det er bra for deg å sove på en fast seng? Historisk sett ble madrasser laget av materialer som komprimerte seg. Dette første til at de sank i midten og tvang folk til å sove i en hengekøyestilling. Det var ikke overraskende at folk klaget over rygg- og nakkesmerter, og løsningen var å legge en plate under madrassen som støtte. Myten om den harde sengen var født.

Og i dag tror mange som velger madrass at fast betyr det samme som støttende. Hvis en seng er for fast, blir kroppen tvunget til å tilpasse seg den. En fast seng skaper ikke bare trykkpunkter som kan hemme sirkulasjonen, men gjør det også praktisk talt umulig å justere ryggraden.

En madrass som er for fast, lar ikke skuldre og hofter synke ned i sengen. Den vil derfor fungere mot sin hensikt og skuldrene og hoftene strammes slik at ryggraden tvinges til en unaturlig stilling. Trykket fra dette kan skape et intenst trykk på nedre del av ryggen, og da spesielt korsryggen der ryggraden møter bekkenbenet.

På den annen side gir heller ikke en madrass som er for myk tilstrekkelig med støtte. Kroppen din ender opp i en hengekøyestilling som får skuldre og hofter til å komme i klem igjen, noe som gir en krum ryggrad. Akkurat som med den faste sengen, legger denne krumningen press på korsryggen og kan få musklene til å holde seg spente hele natten for å beskytte ryggraden.

Legg deg i den legendariske DUX-sengen fra Sverige. Målet med hver DUX-seng er å justere ryggraden for å lindre ryggsmerter og fordele vekten jevnt for å optimalisere sirkulasjonen. Hver komponent er utformet for å gi riktig sovestilling. Denne stillingen er bare mulig hvis sengen din følger og støtter hele kroppen din på en måte som gjør at ryggraden kan hvile i en naturlig stilling, omtrent vinkelrett i forhold til hofter og skuldre. Den eneste måten ryggen kan slappe helt av på, er når ryggraden får støtte i denne stillingen.

Og siden ingen kroppstyper er identiske, har DUX-sengen flere funksjoner som gjør at du kan tilpasse støttenivået ved skuldrene, ryggen og bena basert på kroppstype, behov og preferanser. Dette gjør det mulig for to personer med svært ulike kroppstyper og behov å tilpasse sin egen side. Og hvis behovene dine endrer seg over tid på grunn av graviditet, skade eller alder, kan du justere sengen din tilsvarende.

I DUX-sengen trenger du ikke lenger å gå på kompromiss med komforten.

Kjenn forskjellen

Det finnes ingen bedre måte å oppleve DUX-sengen på enn å prøve den i virkeligheten. Legg tvilen fra deg i sengen. Finn nærmeste butikk og se selv.

Finn en butikk

Relatert