Hopp til hovedinnhold

Møt Silja Danielsen og Phil Torres

AV FURTHERMORE/EQUINOX DIGITAL UTGIVELSE • 20. OKTOBER, 2017

Dette er et utdrag fra Life, Awakened – en serie med videoer og artikler om søvnens kraft for de som ønsker en aktiv og sunn livsstil.

Fra-Los Angeles-til-New York City-beboerne Phil Torres og Silja Danielsen er ekte verdensborgere. Selv om powerparet for tiden holder til i Williamsburg, er det like sannsynlig at du finner dem på fottur i Amazonas-regnskogen, på båttur i norske fjorder eller langs nicaraguanske strender. Som biolog og miljøverner drar Torres dit vitenskapen tar ham, enten det er å studere bier på nært hold i Elizabeth Garden i SoHo eller å lede turer i den peruanske jungelen. Hans forlovede, Danielsen, reiser verden rundt som modell og sørger for at paret tjener til livets opphold med sin sunne, digitale plattform Silja From Scratch. Her deler paret hvordan de tilbringer dagene sine, forbereder seg på lange flyturer og prioriterer rolige netter i DUX-sengen.

Hvordan påvirker vitenskap hverdagen din?

Phil: «Jeg har verdens gøyeste jobb. Jeg tilbringer mye tid ute i felten for å oppdage nye arter, og jeg jobber også med vitenskapskommunikasjon – er på TV-programmer, tar bilder for vitenskapelige magasiner og holder foredrag. Det er ganske spennende å kunne bidra med kunnskap til verden, samtidig som du utforsker dine egne ting.»

Silja: «Jeg liker å spille rollen som forsker ved å eksperimentere på kjøkkenet. Jeg prøver alltid å finne tips for å gjøre klassisk mat sunnere, enten det er å bruke alternative pastaer som linsenudler, eller å lage søte retter med naturlige ingredienser som dadler i stedet for sukker. Å leke med ulike smaker, teksturer, ingredienser og teknikker er den beste måten å bygge opp selvtilliten på kjøkkenet. For eksempel kan noe så enkelt som egg forvandles med litt salt og lav varme. Plutselig lager man eggerøre på et helt nytt nivå, og man innser at man aldri trenger smør eller ekstra olje.»

Hvordan starter du dagen din?

Silja: «Hjemme har vi vinduer fra gulv til tak som vi ikke dekker til, slik at vi kan våkne ved soloppgang. Noe av det første vi gjør er å drikke et stort glass vann med noen få sitrondråper for å vekke kroppen.»

Phil: «Hver morgen trener vi sammen. Vi elsker å ta HIIT-klasser på Equinox som f.eks. MetCon3 eller løpe på tredemøller ved siden av hverandre. Silja kan løpe i mange kilometer, mens jeg heller vil trene vekter etter et par kilometer.»

Hva er din favorittfrokost?

Phil: «Siljas havregryn. Hvis du ikke har prøvd den, har du virkelig gått glipp av noe.»

Silja: «Jeg lager en søtere versjon med pærer, eller noen ganger en salt variant med posjert egg og norsk ost. Vi drikker også en kopp kaffe om morgenen, som jeg kaller vikingkaffe. Den er svart med kardemomme, kollagenpulver, og noen ganger tilsetter jeg også macapulver.»

Hva gjør du for å restituere deg?

Phil: «Jeg passer på å strekke godt ut. Jeg har funnet ut at det er ekstremt viktig etter hvert som du blir eldre. Det er svært belastende for kroppen å gå 10 til 15 km i Amazonas, og det ville ikke vært mulig hvis jeg ikke tok meg tid til å ta vare på kroppen min, som selvmassasje med skumrulle, og få nok søvn.»

Silja: «I tillegg til god søvn, har infrarøde badstuer også vært viktig for meg. De bidrar til å slappe av, forynger trette muskler og reduserer betennelser. Jeg liker å ta en 30-minutters økt på HigherDOSE i SoHo, men jeg har også en infrarød bærbar sauna (den ser ut som en sovepose) hjemme, som jeg vil hoppe inn i umiddelbart etter en lang flytur.»

Hvordan holder du deg i form når du er på reise?

Phil: «Vi prøver å være ute så mye som mulig. I Amazonas ser du en rekke arter i løpet av dagen som er helt forskjellig fra dyrelivet om natten. Og når du er ute i felten hele døgnet, er det viktig å være i god fysisk form. Det er viktig å holde seg sunn og aktiv. Hvis du blir trøtt har du ikke muligheten til å gjøre alt du vil eller nyte synet av så mange flotte steder.»

Silja: «Du tar for gitt hvor mye det kan bety å gå rundt, utforske og trene. Jeg pleier å løpe en tur på stedene jeg besøker – det er den beste måten å oppleve lokal kultur på.»

Hva er den viktigste delen av din reiserutine?

Phil: «Hydrering er viktig. Jeg passer på å drikke mye vann for å forebygge hodepine. Det er også viktig å ta med seg et næringsrikt måltid på flyreisen, siden flymat ikke er noe vi er så begeistret for. Uansett hvilken by vi reiser til ser vi etter et lokalt sunt spisested der vi kan kjøpe neste måltid før vi går om bord på flyet, slik at vi alltid er forberedt.»

Silja: «Jeg flyr til utlandet og tilbake neste uke på 24 timer for å jobbe, så det er viktig å være godt forberedt. Jeg liker den sunne brasilianske maten som kan tas med fra Market Ipanema i SoHo – de er som min matfamilie. Et annet triks er å tilsette noen dråper med betennelsesdempende tinkturer i vannet for å drikke på flyet. Tweefontein Farm har fantastiske ting som gurkemeie og solhatt som de selger på Union Square Farmer's Market.»

Hva står på din drømmereiseliste?

Silja: «Vi planlegger å reise til Italia på bryllupsreisen vår, og Japan er også helt der oppe.»

Phil: «Ethvert sted som har fantastiske lokale markeder for Silja, og som gir meg muligheten til å besøke jungelen.»

Optimal helse er en likesidet trekant bestående av trening, ernæring og søvn. Furthermore og DUXIANA har inngått et samarbeid for å gi deg en serie artikler som hjelper deg med å prioritere dette triangelet, slik at du kan optimalisere prestasjonene dine. Les alle artiklene på Furthermore her og forbered deg på en oppvåkning.

Relatert