Hopp til hovedinnhold

Fjellturer i Kungsleden, Sverige

Kungsleden er en av verdens beste turstier. Dype stup, frodige fjelltopper og sildrende fjellbekker.

Sverige kan skryte av å ha en av verdens beste turstier – Kungsleden, en spektakulær 425 km lang vandringsvei. Selv om slike fotturer kan være krevende for mange,, finnes det mange stoppesteder underveis der du bare kan nyte naturen. 

Det sies at fotturen i Kungsleden, også kjent som The Kings Trail, er det nærmeste du kommer en backpackers paradis. Nordområdene i Kungsleden har flust med komfortable hytter ca. én dags gange unna, slik at du velge om du vil gå lett og raskt eller bruke lenger tid og nyte vandringen til fulle. Et annet tiltalende aspekt er at du kan sette opp leir nesten hvor som helst – ved siden av en  liten isbre oppe i dalsiden, på tundraen eller ved de brusende elvene.

 

«VÅR OG HØST ER FANTASTISK OG REGNES SOM DEN BESTE TIDEN Å BESØKE SVERIGE. DU KAN NYTE GODT VÆR UTEN STORE FOLKEMENGDER OG FORTSATT OPPLEVE NESTEN ALT, UNNTATT MIDNATTSSOLEN OG NORDLYSET.»

– Alex Waltner - Swedish Nomad,  Best Times To Visit Sweden

For å lære mer om Kungsleden vandringsvei, kan du lese  
THE KING OF ALL MOUNTAIN TRAILS!  av Göran Wallin.

I tillegg er det en interaktiv liste med  7 FLOTTE TURLØYPER I SVERIGE  fra Scandinavian Traveler, et skandinavisk onlinemagasin. 

Relatert