Hopp til hovedinnhold

Møt den eneste sengen du noensinne vil trenge: DUX Sustainable Comfort

Vi har vært opptatt av å forbedre komforten, ytelsen og levetiden til senger helt siden DUX ble grunnlagt for nesten hundre år siden. Nyeste generasjon av den legendariske DUX-sengen fortsetter denne reisen. Med et komponentbasert søvnsystem for enestående personlig tilpasning og naturmaterialer vil sengen vare hele livet – og enda lenger.

«Vårt oppgraderte komponentdesign gir hver enkelt sovende en personlig tilpasset søvnopplevelse som prioriterer både velvære og planetens helse», sier Henrik Ljung, CEO hos DUX & DUXIANA. Dette er den nye Sustainable Comfort-kolleksjonen, og vi lover at den vil leve opp til navnet sitt på alle mulige måter.»

Tenk nytt om hver eneste søm

Sustainable Comfort-kolleksjonen er resultatet av tre års forskning og utvikling, der DUX har gjennomgått og analysert alle materialer som brukes i eksisterende senger. Selv om DUX alltid har fokusert på ansvarlig produksjon med nøye utvalgte, holdbare ressurser, tar den nye sengekolleksjonen dette enda lenger ved å fjerne alle unødvendige, menneskeskapte materialer.

Som tidligere er sengerammene fremstilt av saktevoksende svensk furu, med fjærer fremstilt av ansvarlig innkjøpt høyfast stål. Den viktigste forskjellen ligger i stoffet. Til de nye komponentene har DUX valgt en rekke naturfiber: 100 % ull, 100 % bomull og 100 % lin. I tillegg er latekslaget oppgradert til en blanding bestående av 90 % naturlateks.

«De nye materialene forbedrer ikke bare miljøavtrykket til hver eneste DUX-seng», legger Ljung til. «De gir også en bedre søvnopplevelse. Naturlateks gir konturstøtte for hele kroppen, mens 100 % bomull med høy trådtetthet skaper enestående mykhet. Naturstoffer i hele sengen gir også bedre temperaturkontroll for en mer behagelig nattesøvn.»

TopCorner_SustainableComfort_DUX_6000x4000.jpg

Verdens mest skreddersydde seng

DUX utvikler sengeteknologier for høy søvnkvalitet, med fokus på riktig holdning og bedre, dypere søvn. Nøkkelen til dette er at den sovende kan tilpasse siden av sengen etter kroppens unike behov.

Sengene i Sustainable Comfort-kolleksjonen har et søvnsystem basert på tre separate, byttbare komponenter. Dette innovative designet gjør at sengen kan justeres for optimal komfort – og opprettholder denne komforten enda lenger.

De tre komponentene i Sustainable Comfort-kolleksjonen

  • Pascal støttesystem: DUXs patenterte system med byttbare kassetter sikrer optimal støtte for bein, hofter og skuldre.
  • DUX overmadrasser: integrert for optimal komfort, og forblir ufestet til sengen for optimal fleksibilitet.
  • Innvendig komfortlag: en oppgradert komponent fremstilt av naturlateks og naturlig ull, for personlig tilpasset komfort.

SustainableComfort-BedInRoom_HiRes.jpg

«Det komponentbaserte systemet gjør det mulig å kontinuerlig oppdatere komforten i DUX-sengen», forklarer Ljung. «Det er alltid mulig å oppgradere en komponent eller bytte den ut hvis skiftende livsforhold krever en annen type støtte. I utgangspunktet kan du forlenge sengens levetid i det uendelige, noe som betyr at det kan være den siste sengen du noensinne trenger å kjøpe!»

Sengens holdbarhet gjenspeiles i en ny fargepalett for kolleksjonen. Kombinasjonen av Scandinavian Light Sand og Warm Oatmeal er både klassisk og moderne, for et tidløst uttrykk som passer inn overalt. Selv om eieren bestemmer seg for å ommøblere eller renovere, vil Sustainable Comfort-sengen gjøre soverommet innbydende og estetisk i mange år fremover.

6006_SustainableComfort_DUXIANA_2000x1500px.jpg

Ledende innen nye søvnmuligheter

En håndlaget tilnærming med førsteklasses materialer har alltid vært kjernen i DUX-produktene. Sustainable Comfort-kolleksjonen bygger på denne tradisjonen. Denne kolleksjonen er resultatet av mer enn 90 års innovasjon og velprøvd sengeteknologi – inkludert det unike kontinuerlige spiralfjærsystemet for dynamisk søvnstøtte.

«For DUX er Sustainable Comfort nok et eksempel på de stolte svenske røttene, som gjenspeiler vårt engasjement for kvalitet og miljøansvar», sier Ljung. «DUX betyr «leder», og det er nettopp det vi er. Med disse sengene setter vi nok en gang nye standarder: både når det gjelder komfortable, personlig tilpassede søvnopplevelser, og for mer bærekraftige søvnprodukter som varer lenger.»

Sustainable Comfort-kolleksjonen vil være tilgjengelig i utvalgte butikker fra juli 2024.