Hopp til hovedinnhold

LIVING ICONS BY DUX

En utstilling kuratert av Pernille Vest

DUX presenterer utstillingen Living Icons i forbindelse med årets utgave av 3DaysofDesign i København. Interiørstylisten Pernille Vest har satt sammen Living Icons-utstillingen i Galleri Mikael Andersen basert på Bruno Mathssons ikoniske møbler.

«Living Icons-utstillingen er en hyllest til Bruno Mathssons tidløse designklassikere designet for DUX. Living Icons er basert på et samspill mellom objekter av moderne skandinaviske designere som både utfordrer og gjenspeiler Bruno Mathssons ikoniske design når det gjelder form og materiale», sier Pernille Vest, interiørstylist og kurator for utstillingen.

Arkitekten og designeren Bruno Mathsson ble født i 1907 i Värnamo i Sverige, og er designeren som har påvirket moderne svensk møbeldesign mest. På 1960- og -70-tallet hadde DUX et tett samarbeid med Mathsson, noe som resulterte i flere av DUX' tidløse designklassikere, som lenestoler og fotskamler – Ingrid, Jetson, Karin, Karin 73 og Pernilla 69, og sidebordet Karin.

Bruno Mathsson var en av forløperne til stilen som ble kjent som Swedish Modern. Like klassisk som møblene hans er historien om hvordan Bruno Mathsson satte seg ned i et snøfonn for å skape den optimale møbelformen. Mathssons utgangspunkt for et møbel var alltid kroppens form og sittemekanismen – samspillet mellom møbler og mennesker.

Eller som han selv sier det:

«Komfortabel sittestilling er en kunst, noe det ikke burde være. I stedet bør produksjonen av sittemøbler utføres med en slik kunst at det ikke blir en kunst å sitte i det.»


– BRUNO MATHSSON

LIVING ICONS BY DUX
Galerie Mikael Andersen
Bredgade 63
1260 København


Utstillingen er åpen under 3DaysofDesign, 15.-17. juni 2022
Åpningstider kl. 10:00–17:00

Besøk nettstedet til 3daysofdesign