Hopp til hovedinnhold

Våre designere

Carl Hansen & Søn

Den danske møbelprodusenten Carl Hansen & Søn og DUX deler en felles tradisjon for håndverk og design. Sammen har vi gitt nytt liv til en fantastisk seng designet av Børge Mogensen på slutten av 1950-tallet. Håndverket vises i alt fra madrassen til trerammen som gjennomsyrer designet, noe som gir en komfortabel seng som bare må oppleves.

Akkurat som DUX er Carl Hansen & Søn også et familieeid selskap med en lang tradisjon for dedikert og vakkert håndverk. Det har lenge vært vårt ønske å kunne innrede alle rommene i huset.  Dette er første gang vi har presentert en seng. I tillegg til sengen er det også mulig å innrede soverom og hele hotellrom med kolleksjonen vår, spesielt med vårt utvalg av unike Børge Mogensen-møbler.

Knud Erik Hansen, CEO hos Carl Hansen & Søn

Historien om Carl Hansen

På 1950-tallet designet Børge Mogensen en kolleksjon for Carl Hansen & Søn, inkludert en seng. I 2020 ble denne kolleksjonen gjenoppdaget i det danske designselskapets rikholdige arkiver. Carl Hansen & Søn kontaktet DUX og samarbeidet startet. DUX-madrassen CH18 er unikt designet for å bedre komfort i sengen. Carl Hansen & Søns håndverk kombinert med DUX-komfort har resultert i en perfekt seng. Sengen har mange av de karakteristiske detaljene til Børge Mogensen, inkludert de vakre galvaniserte hjørnene som krever stor presisjon og omhyggelig håndverk.

Børge Mogensen fokuserte på å skape design som skulle vare i generasjoner, noe som også er tydelig i sengen, med en robust ramme i massiv eik og rektangulære og sylindriske puter med stropper i kjernelær som kompletterer designet. DUX-madrassen har en fjærkjerne som er spesialutviklet for samarbeidet. Madrassen selges kun sammen med Carl Hansen & Søn BM0555. Sengen finnes også med tre endesett for bruk som kombinert sofa og ekstraseng.

DESIGNER Børge Mogensen (1914–1972) var en pioner innen demokratisk design og var kjent som «folkets designer» – delvis på grunn av hans engasjerende personlighet, men også fordi han alltid designet kvalitetsmøbler som var innenfor folks rekkevidde. Mogensens demokratiske design omfattet enkle og funksjonelle tremøbler med en rolig estetikk og sterk konstruksjon av kvalitetsmaterialer.

DUX-møbler designet av Carl Hansen & Søn

Andre DUX-designere